7. Logisztikai központ kialakítása a VERTIKAL Group Nyrt.-nél

Kedvezményezett neve:  VERTIKAL Group Nyrt.

Fejlesztés tárgya:  Logisztikai központ kialakítása a VERTIKAL Group Nyrt-nél

(BAR-1.1.1-21-2021-00022)


A projekt tartalmának részletes bemutatása;

A megvalósítás helyszíne az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában, a székesfehérvári Alba Ipari Zóna (AIZ) területén található, a 14479/7 hrsz-ú ingatlanon, mely egy 1,3 hektáros kivett építési terület.  1 db közel 2.400 m2-es logisztikai csarnok építése valósul meg, ami 50 %-ban a nagy tömegű alapanyag tárolást szolgálná, 50%-ban pedig a legyártott hulladékgyűjtő edényzetek, azaz a kész terméket tárolná.


Ezen csarnok a fenntarthatóság jegyében hibrid napelemes rendszerrel lesz ellátva, ami minimalizált költségen nem terheli majd tovább a gyártási költséget, ezáltal a versenyképességet növeli, és képes kompenzálni az európai piac részbeni kiesését. A telepítendő napelemes rendszer teljesítménye 199,88 kWp.


A csarnokban anyagmozgatásra 1 db 8 tonnás targonca kerül beszerzésre, ami a raklapos áru mozgatását, illetve a 12 db-os edény rakatokat képes mozgatni.


Ezen logisztikai csarnok a már meglévő gyártási kapacitást balanszírozza ki oly módon, hogy az európai piacra tervezett készáru tárolását, illetve az ahhoz szükséges célszerűen nagy mennyiségben vásárlandó alapanyag raktározását szolgája ki. Az általunk megvalósított hulladékgyűjtő edényzetek éves db száma közel 100.000 db, a felhasznált alapanyag közel 1.000 tonna HDPE.

A logisztikai csarnok meglévő gyártás alatt lévő termékek tarolását szolgálná, illetve az ahhoz szükséges évi közel 1.000 tonna alapanyagnak a szükségszerű tarolását lesz képes ellátni. Ezzel a logisztikai csarnokkal képesek vagyunk arra, hogy általunk megvalósított és fenntartott saját termék egész éven át folyamatos gyártását tudjunk biztosítani még úgy is, hogy a BREXIT-ből fakadóan jelentősen megváltozott piaci környezettel kell számolnunk.


A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022.05.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.06.30.