A Vertikal Group Nyrt. az eredménytartalékba helyezi 2023-as nyereségét

Megjelenés helye: MTI   |   Ideje: 2024.04.03.

 

A Vertikal Group Nyrt. a tavalyi 765 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezné a további növekedés finanszírozására az igazgatóság - tájékoztatta az MTI-t a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság szerdán.


Az éves közgyűlésre készült előterjesztés szerint a BÉT Xtend kategóriájában jegyzett társaság 12,330 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly, amely közel 70 százalékos emelkedés az előző évhez képest, a nettó eredmény 797,055 millió forintról 765,273 millió forintra csökkent a nem auditált adatok szerint.


A közgyűlési előterjesztések között szerepel saját részvények vásárlása; ennek jóváhagyása esetén az igazgatóság 18 hónapos időtávra kapna felhatalmazást a tranzakciókra.


A múlt év mérföldkövei között a februári tőzsdei bevezetést említették, valamint azt hogy a 2024 februárjában indult XTEND-indexben a vállalat a harmadik legnagyobb súllyal rendelkező kibocsátóvá vált. Februárban 94,8 millió darab új részvény kibocsátásával 928 millió forint további forrást vontak be a tőkepiacról.


Júliusban egy közel 2400 négyzetméter területű logisztikai egységet adtak át, és a 2,5 milliárd forint értékű dombóvári beruházás az átadáshoz közeledik - írták.


A tájékoztatás szerint a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel öt régióban, közel 300 településen, közel 1 millió lakos számára lát el feladatokat a társaság a koncesszió 2023 július elseji indulása óta.


A Vertikal Group részvényei kedden 9 forinton zártak; az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 7, a legmagasabb 12 forint volt.