Impozáns Tőkeemelési Sikerünk!

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett és a környezetgazdálkodás területén élen járó Vertikal Group egy sikeres jegyzési időszak lezárultával jelentős tőkeemelést hajtott végre. A vállalatunk ezen lépése révén közel 94,8 millió darab új részvény kerül piacra, összesen mintegy 928 millió forint értékben, amint azt a társaságunk hivatalos közleményében is megerősített. Ez a lépés nem csak a Vertikal Group tőkepiaci megerősítését szolgálja, hanem megszilárdítja azt a célt is, hogy környezetgazdálkodási, logisztikai és műanyagipari tevékenységének szinergiáin keresztül elsők között valósítsuk meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját a hazai piaci szereplők sorában.

 

Cégünk tavaly februárban debütált a BÉT Xtend középvállalati platformján, részvényárfolyamunk a tavalyi év során 21%-os növekedést ért el, ezzel kiemelkedő teljesítményt nyújtva a BÉT Xtend piacon. A Vertikal ezzel az eredménnyel nem csak a befektetői bizalmat erősítette meg, hanem az Xtenden jelen lévő társaságok teljesítményét mérő XTEND indexben is a harmadik legnagyobb súllyal rendelkező kibocsátóvá vált. A 2023 januárja óta a BÉT Xtend platformján jegyzett társaság a tőkeemelés keretében 94 787 650 darab törzsrészvényt bocsátott ki. A BÉT oldalán közzétett tájékoztatás szerint ezzel a törzsrészvények száma 1 094 787 650 darabra emelkedik, az alaptőke pedig 109 millió 478 ezer 765 forintra nő. A tőkeemelésben természetes és jogi személy befektetők vettek részt. A társaságunk nettó árbevétele 2022-ben 7,449 milliárd forintot ért el az előző évi 4,014 milliárd forint után, adózott eredmény 795,055 millió forintra nőtt a 2021-es 407,613 millió forintról.

 

A Vertikal Group tőzsdei előretörése így nem csupán pénzügyi siker, hanem a fenntartható és innovatív üzleti modellek iránti elkötelezettségünk eredménye is, amely a jövőben további növekedési lehetőségeket ígér a társaságunk számára.