Technológia fejlesztés az VERTIKAL Group Zrt-nél

Technológia fejlesztés az VERTIKAL Group Zrt-nél (GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00009)


Olyan projektet tervezünk, amely a gyártás technológia korszerűsítésével és az egységnyi termék előállításra jutó fajlagos energiafelhasználás minimalizálásával jelentősen csökkenti a környezetterhelést. A megvalósítandó projekt eredményeként a jelenleg is nagy mértékben felhasznált, vásárolt műanyag alapanyagok mennyiségét kívánjuk csökkenteni és nagyobb mennyiségben tervezzük a saját technológiával előállított újrahasznosított anyagokat felhasználni a saját termékeink gyártásban. A technológiai fejlesztés során olyan anyagok begyűjtését és újra feldolgozását kívánjuk megvalósítani, amelyek nagy része alapvetően hasznosítás nélkül kerülne deponálásra, illetve a környezetet nagymértékben terhelve kerülne megsemmisítésre.


A projekt keretén belül megvalósítani kívánt fejlesztendő tevékenységek:

  • Ingatlan átalakítás összesen 4.580 m2-en. Az ingatlan átalakításával funkcióváltásra kerül sor ezen épületekben, ami korszerű, energiahatékony környezetben szolgálná a gyártást.
  • Hibrid napelemes rendszer telepítése: A telepítendő napelemes rendszer teljesítménye 355,68 kWp. Az ezáltal keletkező megújuló energia előállításával, az energiaforrást hasznosítani tudjuk, a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényét fedezni tudjuk.
  • Technológia fejlesztést eredményező új eszköz: 3 db ChenHsong gyártmányú fröccsöntőgép, melyek megvásárlásával olyan technológia váltást tudunk megvalósítani, ami hatékonyabb energiafelhasználással, legalább 20%-kal rövidebb gyártási ciklusidő elérésével, a gyártott saját termék fajlagos költségeit csökkenti, ezáltal a termékek árának versenyképességét jelentősen növeli.


A projekt megvalósításának kezdete: 2022.05.01.

A projekt tervezett fizikai befejezésének határideje: 2023.12.31.