A jövőt most alakítjuk:

már a VERTIKAL Group is része a körforgásnak!

A VERTIKAL Group 2023. július 1-jével a hulladékgazdálkodási koncessziós ellátás meghatározó szereplőjévé vált. A MOL Nyrt. feladatellátásra létrehozott leányvállalata, a MOHU több hazai régióban kötött a VERTIKAL Group-al szerződést a feladatellátásban történő részvételre. Magyarországon kezdetét vette a körforgásos gazdálkodás egy magasabb szintű gyakorlata.

A program előnyei

A koncesszió célja, hogy egy kézben tartsa a hazai hulladékgazdálkodást, így létrehozva egy új, országosan egységes, kiszámítható rendszert, amit az átláthatóság, hatékonyságjavítás, ügyfélközpontúság, minőségbiztosítás és professzionalitás jellemez.

 

A jelen gyakorlata azt mutatja, hogy a hulladékból kinyerhető nyersanyagok újrahasznosítása még nem zajlik maximális kihasználtságon. Ahhoz, hogy ez országosan megvalósítható legyen, szükséges volt egy teljes szemléletváltásra, a kapacitások bővítésére, anyagáramok és hulladékutak újraszervezésére. A szemléletváltás lényege, hogy minden újrafelhasználható anyag bekerüljön a körforgásba, hogy minél nagyobb részt lehessen belőle hasznosítani. Ezzel hazánk komoly ipari fejlődést érhet el és növelheti energetikai függetlenségét.

A VERTIKAL Group része a koncessziós rendszerben, körforgásban

Jelentős siker és szakmai elismerés, hogy cégünk a koncessziós feladatellátás részese, a MOHU közreműködője lehet.


A VERTIKAL Group több régióban, többek között a Budapesti, Észak-Kelet Magyarországi és Észak-Dunántúli Régióban vállalt jelentős feladatokat, továbbá számos hulladékkezelő létesítmény üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket kötött. Cégünk készen áll az előtte álló kihívásra, hiszen rendelkezünk minden szakmai és infrastrukturális háttérrel a hulladékgazdálkodás területén. Mindez továbbá lehetőséget teremt számunkra, hogy valamennyi további tevékenységünkkel megtalálva és teremtve a szinergiákat tevékenységünk teljes vertikumát a körforgásos szemléletre alapozva tervezzük és valósítsuk meg.

Megoldásaink az előttünk álló kihívásra

Megfelelően kiépített technológiai rendszerrel rendelkezünk. Szolgáltatásaink között megtalálható a hulladékszállítás, kommunális, szelektív és ipari hulladékgyűjtés, korszerű hulladékkezelés és deponálás. Készen állunk a kibővült feladatok ellátására, miközben törekszünk arra, hogy a lehető legkevésbé környezetterhelő anyagot és technológiát alkalmazzunk a mindennapi munkánk során és mindezt a legzöldebb energia előállításával végezzük.


Lakossági és nem lakossági ügyfeleink bővebben a MOHU honlapján tudnak tájékozódni a július 1-el életbe lépett változásokkal kapcsolatban, illetve az oldalon található kereső segít megtalálni, hogy milyen elérhetőségen tud kapcsolatba lépni szolgáltatójával: https://mohu.hu/teruleti-szolgaltato-kereso

A lakosság felelősségvállalása

A koncesszió szemléletváltoztató célja nagy mértékben érinti a lakosságot. Hiszen a szelektív hulladék megfelelő módon történő gyűjtése kiemelt fontosságú és nagyban meghatározza a program sikerességét. Ezért a lakosságnak is és az ipari szereplőknek egyaránt hatalmas szerepe van abban, hogy a hulladékot az előírásoknak megfelelően, szelektív módon gyűjtse, hogy a megfelelő helyre kerülhessen és az a lehető legnagyobb mértékben újra felhasználható legyen.

 

A program sikeres kimenetele egy egységes, országos színtű összefogásra buzdítja mind a lakosságot, mind az ipari és állami résztvevőket, biztosítva egy élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb jövőt. Cégünk büszke arra, hogy részese lehet a körforgásnak, hiszen a jövőt most alakítjuk, együtt gondolkodva, egymást segítve.

- VERTIKAL -

CÉLUNK,

hogy pozitív példát mutassunk mindenki számára és hozzájáruljunk egy élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

A VERTIKÁL hulladékgazdálkodási ökoszisztémájának célja az egyre korszerűbb hulladékgazdálkodási rendszerek kialakítása, valamint a környezetterhelés jelentős csökkentése azzal, hogy a lehető legkisebb mértékűre szorítsuk a képződő hulladék mennyiségét és annak környezeti ártalmait, veszélyességét.

Törekszünk arra, hogy a lehető legkevésbé környezetterhelő anyagokat és technológiákat alkalmazunk a mindennapi munkánk során és mindezt a legzöldebb energia előállításával végezzük.

Lépjen velünk kapcsolatba, szívesen segítünk